Sobre nosotros

Rólunk

A Felisa Tapas Bar-ban a pazar ételektől kezdve a remek spanyol italkínálaton át a mediterrán hangulatig megelevenedik a pezsgő latin életérzés.

Az éttermet Nagy Felícia álmodta meg, akihez közel áll a gasztronómia, hiszen édesapja viszi a töretlen népszerűségnek örvendő Nagy Fa-Tál Konyháját, mely a magyaros ízeket és tradíciókat képviseli.

A Felisával azonban valami újat akartak hozni a budapesti gasztrotérképre és a spanyol életérzést, a lassú tapasozás és a közösségi csemegézés élményét a Bazilika környékén is megteremteni.

A sok ízletes tapas mellett a Felisában levesek, paellák, autentikus főételek és desszertek várnak ránk. Az alapanyagok nagy része Spanyolországból érkezik, így megkóstolhatjuk a hagyományos szárított Iberico sonkákat, a különleges mediterrán sajtokat, a padron paprikát és a roppanós olívabogyó-válogatásokat.

Gazpacho-t mintha csak egy spanyol nagymama készítette volna, az Iberico sertésborda pedig szinte elolvad a szánkban. Desszert fronton is a kedvencek kerültek az étlapra, így nem hiányozhat a katalán krém vagy a churros sem. Az italkínálat a legjobb spanyol bárokat idézi, a tradicionális borok mellett ihatunk cavát (azaz spanyol pezsgőt) és kóstolhatunk malagai desszertborokat, de a széles nemzetközi koktél receptek mellett, az étterem egyedi koktéljait sem érdemes kihagyni.

 „Úgy hiszem a jó chef élete végéig szenvedélyesen szeret főzni és ebben látja a szakmája lehetőségét, meg abban, hogy átadja a tudást, s mindezt szívvel-lélekkel teszi.”

Kiss O'Shea Dániel

A gasztronómia és szakács szakot aranydiplomával végezte a francia L’ecole Hoteliér du Lyonnais-ban. 2006-tól Bostonban a Hyatt Hotel Regencyben Commisként, majd Junior Chefként dolgozott Chef Kelly Arnetta mellett.

Eközben szabadnapjain Boston egyik előkelő Michelin csillagos éttermében, a L’Espalierben stázsolt, majd négy hónap után állományba is került.

2008-tól Richard Corrigannél vállalt munkát Londonban, Commis-ként kezdett dolgozni a szintén Michelin csillagos Bentley’s étteremben. A Skóciában, a Loch Burifa’ kastélyszállóban először mint Commis, majd Chef de Partie és Sous Chef-ként dolgozott.

2011 és 2016 között Bicsár Attila jobb kezeként, Sous Chef pozícióban dolgozott az Alabárdos étteremben, amely számos rangos hazai és nemzetközi díj birtokosa.

A Felisa Tapas Bárban a célom az, hogy a mediterrán konyhák legizgalmasabb változatát, a spanyol gasztronómiát ismertessem meg a vendégeinkkel. A tapasok egyszerűnek tűnnek, de változatosságuk miatt igazi gasztronómiai élményt nyújtanak. A konyhában mindig nagy hangsúlyt helyezek a frissességre és az ízekre, ennél az étkezési formánál viszont a gyorsaság is legalább olyan fontos mint az első kettő szempont.

A spanyol kultúra nagyon színes és változatos és ez a konyhájukban is visszaköszön, éppen ezért örülök nagyon, hogy ilyen fantasztikus és változatos ízvilággal dolgozom nap mint nap. Az egyik szenvedélyem az új ételekkel való kísérletezés, így a Felisa Tapas Bár Konyhafőnökeként kötelességemnek érzem hogy az ételeinken keresztül egy kis betekintést tudjak nyújtani a vendégeinknek a latin életérzésbe.
Kiss O'Shea Dániel

Nincs is jobb, mint egy fáradt munkanap után élvezni a boldog órákat a Bazilika mellett.

Köszönjük, hogy bennünket választ! Online asztalfoglalás esetén 10% kedvezményt biztosítunk fogyasztásából – így háláljuk meg bizalmát.

Az ajánlat a 2025.06.01-2025.10.01 közötti foglalásokra érvényes.