Felisa Tapas Bar is where the vibrant Latin culture is brought to life through delicious tapas and an exceptional selection of drinks.
The restaurant was the creation of Felícia Nagy, who has a deep passion for gastronomy, just like her father, who runs the popular Nagy Fa-Tál Kitchen, an establishment renowned for its Hungarian flavors and traditions.
Felisa Tapas Bar was born out of a desire to offer something new to the Budapest gastronomic scene and to create an atmosphere of Spanish joie de vivre, where people can come together and share in the experience of slow tapas and communal delicacies, all while surrounded by live music and the beauty of the Basilica.
A sok ízletes tapas mellett a Felisában levesek, paellák, autentikus főételek és desszertek várnak ránk. Az alapanyagok nagy része Spanyolországból érkezik, így megkóstolhatjuk a hagyományos szárított Iberico sonkákat, a különleges mediterrán sajtokat, a padron paprikát és a roppanós olívabogyó-válogatásokat.
A Gazpacho-t mintha csak egy spanyol nagymama készítette volna, az Iberico sertésborda pedig szinte elolvad a szánkban. Desszert fronton is a kedvencek kerültek az étlapra, így nem hiányozhat a katalán krém vagy a churros sem. Az italkínálat a legjobb spanyol bárokat idézi, a tradicionális borok mellett ihatunk cavát (azaz spanyol pezsgőt) és kóstolhatunk malagai desszertborokat, de a széles nemzetközi koktél receptek mellett, az étterem egyedi koktéljait sem érdemes kihagyni.
„Úgy hiszem a jó chef élete végéig szenvedélyesen szeret főzni és ebben látja a szakmája lehetőségét, meg abban, hogy átadja a tudást, s mindezt szívvel-lélekkel teszi.”
A gasztronómia és szakács szakot aranydiplomával végezte a francia L’ecole Hoteliér du Lyonnais-ban. 2006-tól Bostonban a Hyatt Hotel Regencyben Commisként, majd Junior Chefként dolgozott Chef Kelly Arnetta mellett.
Eközben szabadnapjain Boston egyik előkelő Michelin csillagos éttermében, a L’Espalierben stázsolt, majd négy hónap után állományba is került.
2008-tól Richard Corrigannél vállalt munkát Londonban, Commis-ként kezdett dolgozni a szintén Michelin csillagos Bentley’s étteremben. A Skóciában, a Loch Burifa’ kastélyszállóban először mint Commis, majd Chef de Partie és Sous Chef-ként dolgozott.
2011 és 2016 között Bicsár Attila jobb kezeként, Sous Chef pozícióban dolgozott az Alabárdos étteremben, amely számos rangos hazai és nemzetközi díj birtokosa.
A Felisa Tapas Bárban a célom az, hogy a mediterrán konyhák legizgalmasabb változatát, a spanyol gasztronómiát ismertessem meg a vendégeinkkel. A tapasok egyszerűnek tűnnek, de változatosságuk miatt igazi gasztronómiai élményt nyújtanak. A konyhában mindig nagy hangsúlyt helyezek a frissességre és az ízekre, ennél az étkezési formánál viszont a gyorsaság is legalább olyan fontos mint az első kettő szempont.
Thank you for choosing Felisa. Book your table through our website and receive a 10% discount as a token of our appreciation.
The offer is valid for bookings made between 2025.06.01-2025.10.01.
Authentic Spanish tapas in downtown Budapest
Thank you for choosing Felisa. Book your table through our website and receive a 10% discount as a token of our appreciation.
The offer is valid for bookings made between 2025.06.01-2025.10.01.
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.